Fibromyalgi, svangerskap og amming...

Blogg

Jeg har fått mange spørsmål om hvordan svangerskapene har påvirket fibromyalgien så jeg tenkte jeg skulle fortelle litt om dette...

Av en eller annen grunn har jeg vært "friskere" under svangerskapene mine. Jeg har jo riktignok hatt haugevis av andre plager- men selve fibro smertene har vært reduserte. Jeg har kanskje hatt fra 40-60 % av fibromyalgismertene og plagene jeg vanligvis har under svangerskapene mine, og det har gjort at jeg har klart meg helt uten medisiner i disse periodene. Det samme har jeg opplevd når jeg har ammet De er der, men de oppleves på en annen måte og er ikke like fremtredende som vanlig. Leddene er vel det som jeg merker størst bedring i, men også musklene- selv om jeg forsatt går med konstante smerter der. Jeg fungerer overhodet ikke optimalt, men jeg er bedre. Det er tydelig at hormonene man produserer under svangerskap og ammeperiodene påvirker fibromyalgien på en positiv måte, iallefall i mitt tilfelle.

Jeg husker når ammingen med Aurora tok slutt, da fikk jeg en skikkelig smell. Alt av smerter kom strømmende tilbake, og jeg var veldig, veldig dårlig. Når ammingen med Alina tok slutt, var det jo på grunn av at jeg mistet melken fordi jeg var gravid på ny, og derfor fikk jeg ikke denne overgangen siden jeg gikk direkte fra amming til graviditet.
Nå er jeg er veldig spent på hvordan det blir når ammingen med lillebror engang skal ta slutt, og jeg håper jeg ikke blir like dårlig da som det jeg ble etter ammerperioden til Aurora.... Men den tid, den sorg.

  • Blogg

Liker

Kommentarer

IP: 82.99.3.229